Şcoala Gimnaziala şi Gradiniţa cu program normal Răstoaca

Şcoala Gimnaziala şi Gradiniţa cu program normal Răstoaca

miercuri, 13 aprilie 2016

Conferinţă motivaţională și de orientare în carieră pentru tineret


“Eu, tu și ei”. Înfăptuim împreună Provocarea #V!



Nimic nu e mai benefic pentru cunoaștere decât să înveți din experiența altora. Să ți se pună pe masă din bogăția sufletească, culturală și profesională, a unor oameni deosebiți și diverși e un privilegiu. Nimeni nu le poate ști pe toate doar din propria experiența proprie. Or fi ele, propriile experiențe, lecții pilduitoare, dar viața e oricum prea scurtă și cele de aflat sunt cu mult prea multe. Asociația de Tineret “Eu, tu și ei” Focșani, organizatorul prinipal al acestei acțiuni, dorește ca tinerii să ia aminte la sfaturile oferite, la pățaniile dezvăluite, la obstacolele depășite, la înfrîngerile suferite, de către cei în drept și în măsură să le povestească. Și ne mai dorim să fie puse întrebări atât iscoditoare cât și relevante pentru a face posibil dialogul, pentru a stabili acele punți de legătură între generații care să ajute la fixarea, la permanentizarea fondului civilizațional vizat de noi toți. Și dacă încă nu am convins vom recurge la un citat din Otto von Bismark care să pună odată ordine în idei, să mobilizeze, să motiveze…
„Doar un prost învață doar din greșelile proprii. Un înțelept învață din greșelile altora.”
În concluzie să fim înțelepți.
Iată comunicatul organizatorilor:
Provocarea #V Conferinţă motivaţională și de orientare în carieră pentru tineret
Asociația de Tineret “Eu, tu și ei” Focșani și Școala de Valori București invită tinerii la o discuție despre viitor.
Într-o societate agresată continuu, invadată și aproape dominată de subcultură și prost gust, într-o societate cu bornele valorice date peste cap, tinerii au nevoie de modele autentice, reale, sobre, care să le servească drept exemplu în drumul lor spre autoafirmare. Au nevoie ca experiența succesului sănătos, cel bazat pe merit, să le fie împărtășită direct pentru a înțelege cum stau lucrurile în viața reală, pentru a asimila cunoștințe folositoare și pentru a face față provocărilor, nu ușoare, ce-i așteaptă. Au nevoie de solidaritatea și sfaturile celor care au reușit în viață prin propriul lor efort, prin propria muncă, ca gest onest și responsabil, între generații, de a clădi în comun încredere și speranță, de a pune bazele unei comunități mai trainice, cu adevărat competitive.
Organizată vineri, 22 aprilie 2016, în ultima zi a săptămânii „Școala altfelSă știi mai multesă fii mai bun!”, “Provocarea #V” este o conferință motivațională și de orientare în carieră în care tinerii își pot alege modele profesionale pentru viitor și pot afla informații interesante de la lideri ai diferitelor profesii care le vor dezvălui sincer și deschis din experiențele lor.
Timp de patru ore, tineri cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani se întâlnesc cu oameni de valoare, recunoscuți profesional și nu numai, care și-au construit o carieră frumoasă, prin forțe proprii, și care le vor explica celor mai mici, pornind de la cele constatate de ei în viață, ce este și de ce este importantă  Învățătura. Și nu va fi vorba neapărat de cea școlară.
Mai mulți vrânceni de succes, ale căror nume le vom anunța foarte curând, vor împărtăși din experiențele lor, ne vor spune cu ce s-au confruntat și ce „arme” sunt necesare pentru a cuceri redutele societății concurențiale.
De ce să accepți Provocarea #V?
Dacă ești licean sau în ultimii ani de gimnaziu, „Provocarea  #V” te ajută să iei decizii mature, în cunoștință de cauză, îți arată din frumusețea ascunsă a profesiilor bine practicate și a meseriilor bine făcute de către oameni faini ai comunității noastre.
Ce este Provocarea  #V?
„Provocarea  # V” este un proiect educațional inovativ, care încurajează implicarea, performanţa şi promovează adevăratele valori, cele validate de piață, dar și de viață.
 „Provocarea  #V” este un eveniment cultural, educațional, organizat de tineri implicați pentru tinerii care caută răspunsuri la întrebările ce nu prea sunt puse la școală, din cele spuse mai în șoaptă, care nu intră în „programa școlară”.  Este vorba și de ȘCOALĂ, dar e vorba și de ȘCOALA VIEȚII.
”Provocarea #V” poate reprezinta un punct de plecare în alegerea carierei, în găsirea sau descoperirea motivului sau a motivaţiei pentru a te pregăti mai bine și mai temeinic, cu mai multă pasiune în ceea ce dorești să faci.
„Provocarea #V” susține și sprijină o implicare civică mai pronunțată a tinerilor în comunitate.
Și, nu în cele din urmă,
„Provocarea #V”  înseamnă dăruire pentru o cauză sau un scop nobil, înseamnă dorință de a schimba izvorâtă din gândire critică și creatoare. Înseamnă altruism, generozitate și, peste toate acestea, #VOLUNTARIAT.
Evenimentul nostru este deschis tinerilor din tot judeţul Vrancea cărora le pasă de viitor. Al lor, al nostru, al tuturor!
Pentru că schimbarea pe care o așteptăm porneste de la tineri.

Intrarea este liberă!
Participarea la acest eveniment se face prin completarea  unui formular disponibil în format electronic, la această adresă: http://tinyurl.com/jn3pswr

Alătură-te Provocării #V și dă-o şi tu mai departe!
Fii pregătit, fii solidar!
Ne vedem pe 22 aprilie, de la ora 12.00, la Sala Balada din Focșani

  • Târgul ONG-urilor vrâncene. Oportunități de voluntariat
În cadrul conferinței Provocarea #V (ediția I) va avea loc și un Târg al ONG-urilor vrâncene, care își vor prezenta proiectele și vor oferi oportunități de voluntariat și de implicare tinerilor interesați din județul nostru. Reprezentanţii celor mai active organizaţii non-guvernamentale din judeţul Vrancea vor vorbi cu tinerii despre proiectele derulate sau în curs dar și despre obiectivele pe care le au sau și le-au propus. În plus, acestea vor oferi oportunități de voluntariat.
Organizatorii conferinței Provocarea #V Focșani sunt Școala de Valori București și Asociația de Tineret “Eu, tu și ei” Focșani.
Partenerii media ai acestei conferințe sunt: Ziarul de Vrancea, RomaniaCurata.ro, Vranceaaltfel.ro, Emigrantul.it.
Parteneri și susținători: Ansamblul Folcloric Profesionist  “Tara Vrancei”.
Lista potențialilor susținători ai proiectului nostru este deschisă. Fii și tu pe lista celor care susțin Provocarea #V!

Infomații suplimentare:

https://www.facebook.com/provocareaV


Silvia Vrînceanu Nichita, coordonator eveniment, Asociația de Tineret “Eu, tu și ei” Focșani, telefon 0744217031/ e-mail: eutusiei@gmail.com.
Ana Acatrinei – coordonator junior eveniment, Școala de Valori București, Clubul de jurnalism Tineret în (re)acțiune de pe lângă Ziarul de Vrancea, telefon 0769738853, e-mail: anaroberto28@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu