Şcoala Gimnaziala şi Gradiniţa cu program normal Răstoaca

Şcoala Gimnaziala şi Gradiniţa cu program normal Răstoaca

luni, 4 aprilie 2016

#HAIKUNOI201620 Martie – Ziua Internațională a Francofoniei e un moment de sărbătoare pentru toți iubitorii de limba franceză.
Elevii din Răstoaca au participat și anul acesta la evenimentul inițiat de Institutul Francez din România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice - #HAIKUNOI2016.  Atelierul de creație a unor scurte poeme  în limba franceză, de tip haiku, s-a desfășurat în data de 18 martie, între orele 12 și 14, când au fost publicate, simultan, pe rețele sociale, prin intermediul paginii dedicate acestui eveniment și prin hashtag-ul #haikunoi2016.
Întotdeauna elevii sunt foarte receptivi la nou și adoră să evadeze din rutina programei școlare. În cadrul acestui proiect, și-au exersat atât competențele lingvistice, cât și cele care vizează cunoștințe de cultură și civilizație francofonă.
Numărul mare participanți la această sărbătoare a Francofoniei dovedește faptul că elevii au înțeles importanța cunoașterii limbii franceze din perspectiva  cetățeanului european.

Prof.  Mariana Șerban Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu