Şcoala Gimnaziala şi Gradiniţa cu program normal Răstoaca

Şcoala Gimnaziala şi Gradiniţa cu program normal Răstoaca

vineri, 1 ianuarie 2016

Două focşănence ne pun România la picioare

Două focşănence ne pun România la picioare


Andreea şi Flavia sunt “creierul” proiectului covoarelor cu motive tradiţionale româneşti. Andreea şi Flavia sunt “creierul” proiectului covoarelor cu motive tradiţionale româneşti.
"Romanian Moods" este prima colecţie de covoare cu motive tradiţionale româneşti, realizate prin tehnica hand-tufted. Primele modele urmează să fie lansate în curând atât în ţară, cât şi în străinătate.
Spiritul românesc poate fi păstrat într-o mulţime de forme deosebite. Pornind de la acest gând, Andreea Batros şi Flavia Scînteanu, originare din Focşani, au adunat motivele tradiţionale româneşti în sute de modele şi de culori şi au creat unele dintre cele mai frumoase covoare din lână. Realizate cu materiale din Noua Zeelandă, într-o fabrică din China, după modele româneşti, covoarele nu doar îmbină contribuţia a trei continente, ci sunt produse de o calitate incontestabilă, cu o semnificaţie valoroasă. Cele două prietene vrâncence pasionate de design au pus bazele unui proiect comun prin care să promoveze o parte din specificul tradiţiei populare autohtone într-o manieră atât utilitară, cât şi estetică, readucând covorul ca piesă centrală în schema decorativă a unui spaţiu. La bază a stat o idee a Andreei, care s-a inspirat din ceea ce a văzut în timpul şederii sale în China, unde a lucrat la un birou de arhitectură.

Inspiraţia vine de la vechile tradiţii

Tinerele au conceput modelele de imprimat, apoi au căutat furnizori de materie primă şi fabrici care să aducă rodul imaginaţiei lor la realitate. Astfel, în China, covoarele sunt lucrate în tehnica hand-tufted, un procedeu manual de înglobare a lânii într-un suport din bumbac, cu ajutorul unui pistol special. “Suntem aici pentru că ne dorim să ne continuăm misiunea de a promova designul românesc în întreaga lume. Vrem să creăm vizibilitate pentru creativitatea românească prin faptul că suntem primul brand care foloseşte această tehnică de produs covoare împreună cu acest tip de materiale şi inspiraţia din motivele româneşti”, este manifestul focşănencelor.

Covoarele româneşti vor să treacă graniţa

Povestea tinerelor a fost scoasă în faţă printr-o postare a designerului de interior Adela Pârvu, cunoscut mai ales din emisiunea “Visuri la cheie”, de pe PRO TV, care a apreciat nu doar aspectul, ci şi calitatea covoarelor, realizate din lână de la oi din Noua Zeelandă, vopseluri care nu dăunează mediului şi bumbac pentru protecţia spatelui. Andreea şi Flavia şi-au înscris proiectul – intitulat “Dare to Rug” – prin Impact Hub, pe un site de crowdfunding, prin care încearcă să strângă fonduri pentru a realiza produse similare şi pentru a le promova la nivel mondial. “«Dare to Rug» este primul brand de covoare care îmbină modele tradiţionale cu designul contemporan, într-un covor lucrat manual prin tehnica hand-tufted. Materialul folosit este lâna de cea mai bună calitate din Noua Zeelandă, renumită pentru frumuseţe, flexibilitate, culori vii şi rezistenţă în timp”, scriu cele două focşănence pe pagina de Facebook a proiectului lor. Covoarele creaţie românească au un aspect inedit şi sunt spectaculoase prin culori, design şi originalitate, fiind o dovadă concretă că simbolurile populare îşi pot găsi utilitatea în viaţa noastră cotidiană. (Alina-Elena VASILIU)

Andreea şi Flavia – designerii covoarelor care creează emoţie


Fiecare model al colecţiei care urmează să fie lansată poartă câte un nume distinct.
Andreea Batros şi Flavia Scînteanu sunt prietene din copilărie şi amândouă - designeri de interior cu studii şi experienţă în domeniu acumulate în străinătate: Andreea a lucrat trei ani într-un birou de arhitectură din China, iar Flavia a absolvit Scuola Politecnica di Design din Milano. Covoarele lor cu motive tradiţionale româneşti se realizează pe dimensiuni şi modele la comandă, cu preţul de 250 de euro pe metru pătrat. Prima colecţie – care urmează să fie lansată în ţară şi în străinătate – este intitulată “Romanian Moods” şi cuprinde motive din diferite regiuni istorice ale României: Oltenia, Maramureş, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Muntenia, Banat şi Crişana. Cei care vor să afle mai multe despre povestea Andreei şi a Flaviei şi care, mai mult decât atât, sunt dispuşi să le ajute cu donaţii, pot accesa următorul link-ul http://www.wearehere.ro/p/dare-to-rug, unde fetele vorbesc, printre altele, despre cum covoarele pot să transmită emoţie, prin culori, texturi şi design, influenţându-ne starea de spirit. (A.V.)
Sursa http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?news=1588824165

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu